Matcha® collection

Matcha is een delicate, gemalen groene thee, geproduceerd door tencha theeblaadjes fijn te malen in speciale stenen molens van graniet. Tencha is een zeldzame vorm van thee, omdat de theestruiken langer in de schaduw staan dan voor Gyokuro thee. Tencha wordt slechts één keer per jaar geoogst om de theestruiken te behouden. Het fijne poeder lost op in water en op deze manier wordt bij Matcha thee het hele blad gedronken, in plaats van weg te gooien, net als bij andere theesoorten. Matcha is de originele, prachtige thee gedronken tijdens de traditionele japanse theeceremonie. Een beetje thee poeder wordt geroerd samen met heet water in een aardewerken kom tot een pasta; meer water wordt toegevoegd en het mengsel wordt geklopt met behulp van een bamboe garde tot een schuimige drank. Des te hoger gewaardeerd de gast, hoe langer deze procedure zal duren en hoe dikker het eindproduct zal zijn. Voor de volledige ervaring van heerlijke Matcha thee, heeft de maker de juiste accessoires nodig.

Japan Matcha Tea Candy Fudjijama

Japanse theesnoepjes gevuld met topkwaliteit Matcha thee, verpakt per 500 gram.

Japan Matcha Set, 4-delige set

1 x 30 gram Japanse Matcha "Hikari" , 1 x Matcha bowl, 1 x Japanse Matcha Chasen, 1 x Japanse Matcha Chashaku. 

Japan Original Matcha voor beginners

De perfecte Matcha voor beginners. De ideale introductie in de wereld van Matcha, voordat u naar de hogere kwaliteiten Matcha thee gaat.

Japan Original Premium Matcha Hikari

Matcha Hikari is een Matcha in originele Japanse theeceremonie kwaliteit.

Japan Original Matcha voor koken

Door de intensieve smaak is deze Matcha uitermate geschikt voor het koken en bakken.

Laatste Nieuws

 • Heerlijk chillen bij de watercooler 25-05-2016

  Het mooie weer staat voor de deur! De Sweetbird Fruit- en Iced Tea siropen zijn niet alleen verfrissend maar ook lekker en verantwoord. Dus géén GGO’s, géén High-fructose Corn syrup (HFCS) en géén kunstmatige kleur- en conserveringsmiddelen. Ze zijn zelfs geschikt voor vegetarische diëten. Wat wordt jouw favoriete smaak..?

  Lees meer
 • Enrico’s Tip 10-03-2016

  Hoe houd ik mijn koffiebonen zo vers mogelijk? Koffie is een delicaat product. Eenmaal gebrand kan het onder slechte omstandigheden snel verouderen. Een aantal tips om je koffie lekker vers te houden:

  Lees meer
 • Wij zijn verhuisd! 15-01-2016

  Na 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben op nummer 9 werd het de hoogste tijd om een stapje hoger op de ladder te klimmen.

  Lees meer
 • DS5 Pro Hybrid wint IF design award 04-02-2015

  DS5 Pro Hybrid opnieuw beloond met een product design award. Namelijk de IF design award.

  Lees meer